България, Крими и инцидент

Банков обир в Сандански

С взлом тази нощ е ограбена банка в Сандански, предаде кореспондентът на БГНЕС. Предната вечер пък в града бе разбит и ограбен апартаментът на зам.-началника на полицията там.

Обирът е станал през нощта, като сигнал е подаден в 3.26 ч. В банковия клон е проникнато чрез взломяване на прозорец. Полицаи от ОДМВР установяват евентуални липси. По случая е образувано досъдебно производство.

От прокуратурата съобщиха, че през нощта на 17.09.2020 г., около 03:12 ч. от банков офис на ул. „Свобода“ в гр.Сандански, била отнета парична сума. От извършените действия по разследването е установено, че престъпното деяние било осъществено чрез проникване през прозорец, разположен на гърба на сградата. За целта била срязана монтираната на него метална решетка и разбито стъкло. Охранителните камери били напръскани с боя. В касовото помещение имало заключен метален шкаф, като ключът от него бил оставен върху него. По първоначални данни са отнети около 4 000 лева, 800 евро и 100 долара.

Банковият офис бил свързан към система за сигнално-охранителна дейност, като алармен сигнал за влизане в него постъпил в 03:12 ч. Мястото било посетено от служителите на фирма, осъществяваща охраната на обекта, 1 минута и 15 секунди след регистриране на сигнала. Извършителите на деянието не били установени на място, вече били напуснали помещението. Разследването продължава. /БГНЕС

DW.COM