България, Политика

Борисов: Ще предложа вариант за оттегляне

Готов съм по всяко време да си тръгна, правил съм го, готов съм. И заради мен по никакъв начин не искам да има напрежение. Аз не съм Радев да се радвам, когато хората се бият по улиците и затварят кръстовища, каза премиерът Бойко Борисов, предаде репортер на БГНЕС.

Ако ние сме толкова силни и единни какъв е проблемът да има служебно правителство. Ще предложа варианти, включително аз да си тръгна и да продължи правителството, каза Борисов.

Искам с моите колеги и приятели да го обсъдим, да говоря за всичко, което са направили, уточни Борисов.

Не желая държавата да бъде разединена. Ние никога не сме правили коалиция с ДПС и никога няма да правим, категоричен е Борисов. Няма да допуснем такива коалиции, каза Борисов.

Един ден повече не трябва да стоим в управление ако хората не ни искат. Ще проведем много разговори. А на тези, които говорят, само ще им напомня приемането на България в банковия съюз и еврозоната. Много ги ядосва олигарсите това. Няма да могат да фалират банки, няма да могат да се теглят пари кеш, затова ще ми правят компромати, но както виждате това много не ме притеснява, подчерта Борисов.

 

Аз съм най-проверяваният политик в България през всичките тези години. Усещам напрежение в обществото заради исканото чувство за справедливост. Единственото, което не сме направили да издигнем кандидат за главен прокурор. Не моя подпис стои под указа на президента Радев за назначаване на главен прокурор, а неговия. Аз 11 пъти подред заедно с вас съм печелил избори. Три пъти със служебно правителство. Последното беше на президента Радев. Нас не ни е страх, но не вярваме на Радев. Нямаме никакъв проблем със служебно правителство. Без Народно събрание не могат да се вземат заеми, ако икономиката блокира. Не може да се обявява извънредно положение. Ако се открие ваксина, само НС може да ратифицира споразумение, за да се купи. Без НС няма да има държавен бюджет за 2021 г., изброи Борисов.

Много моля не отговаряйте на провокации. Те това целят. За това са пратени тук. Демократичните хора не ходят да плашат бебета и деца, а те това направиха пред къщата на Фандъкова, после дойдоха пред моята къща.

Нека да им видим акъла на „демократите”. Затвори, Белене, такава демокрация имахме и аз съм потърпевш. Тези, които до болка познати сега, неблагодарни хора, единият го правихме омбудсман, другият ни беше коалиционен партньор. Дойде Христо Иванов задкулисно в офиса на ГЕРБ да каже колко ме обича. Георги Георгиев лежеше в централата на ГЕРБ, за да се срещне с мене. Това някак си го забравят. Ние сме за единство на нацията, каквото и да ни струва като партия, защото предстоят толкова тежки месеци, каза Борисов.

Ако аз съм причината, отивам си веднага. Моля, не се поддавайте на провокации, добави още Борисов. /БГНЕС

DW.COM