България, Общество

Главен път между Владая и Драгичево тъне в мрак и лоша маркировка

Пътната отсечка между изхода на Владая и Драгичево е без пътна маркировка и осветителни мантинели, провери екип на БГНЕС.

Пътят при Владая беше затворен за ремонт и полагане на нов слой асфалт преди 9 месеца. Ремонтираният участък е близо километър. След това до Драгичево в тъмната част на денонощието трудно може да се види осева линия или такава, която показва къде свършва пътят и къде е канавката. Маркировка трудно може да се види дори и посред бял ден. По цялото протежение мантинелите са стари без осветителни ивици.

По пътя ежедневно преминават хиляди автомобили в посока към столицата или за Гърция.

Участъкът при Драгичево е част от международния път Е-79 за ГКПП Кулата. От години е кошмар за шофьорите. Особено през зимния сезон на светофара в началото на Драгичево традиционно се образува огромна тапа от чакащи ТИР-ове и автомобили. Най-често причината е недобре почистен сняг.

Ремонтните дейности в района на Драгичево и Владая бяха съпътствани с множество протести на жители, които блокираха магистралата в знак на недоволство срещу некачествено изпълнение на ремонта.

БГНЕС изпрати запитване до Агенция Пътна инфраструктура дали се предвижда ремонт на пътя и прилежащата инфраструктура. /БГНЕС

DW.COM