България, Общество

Ден 70: Диалози няма – ултиматум за властта

В 70-я ден на антиправителствен протест в центъра на столицата множеството е още по-разгневено от случилите се по-рано събития в и пред сградата на бившия Партиен дом, сега Народно събрание, предаде репортер на БГНЕС.

70-ят ден на нашето недоволство се превърна в позор за управлението на Борисов, позор за България, заяви от трибуната на протеста Арман Бабикян от „Отровното трио”.

Днес героите на деня са майките на деца с увреждания от „Системата ни убива”, които по-рано бяха изведени със сила от сградата на парламента. „Диалози отдавна не водим, ултиматуми за тях”, заяви една от протестиращите майки, която беше извлачена също от сградата.

Изкараха със сила протестиращите от сградата на Народното събрание

Хората се обърнаха и с призив към президента да разпусне НСО.

Те днес допуснаха мирно протестиращи майки да бъдат изнасяни от сградата на Народното събрание, където те по право могат да присъстват, заявиха от трибуната и припомниха влизането на въоръжени в сградата на президентството.

Четмото и писмото са по-добри от пистолета, обърна се адвокат Емил Георгиев от трибуната към премиера.

Протестиращите хвърляха яйца по сградата на парламента. По фасадата са разлепени бели, зелени и червени листа с написани на тях искания за оставка, лозунги за по-добър живот и държава, в която всеки може да следва мечтите си.

Протестиращите са непреклонни в исканията си – оставка на правителството, оставка на премиера Борисов, оставка на главния прокурор Иван Гешев и провеждане на честни предсрочни избори. /БГНЕС

DW.COM