България, Общество

Джамбазки: Не се чувствах пиян, не съм толкова глупав

Не се чувствах пиян. Изпих няколко чаши вино.

Това каза пред Нова телевизия евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки, който беше хванат да шофира автомобил след употреба на алкохол в началото на декември месец в Самоков.

Заместникът на Красимир Каракачанов заяви, че “е дал кръвна проба в Самоков, а не както се твърди във ВМА”. “Не съм толкова глупав да дам кръвна проба във ВМА”, каза още той и поясни, че “кръвната проба е направена след около час или половин час”. Ангел Джамбазки смята, че “човек се учи от това, което прави в живота”.

Евродепутатът бе глобен с 1000 лева и остана 12 месеца без шофьорска книжка. Отнеха му и 10 контролни точки. Първоначално пробата от направения му тест с дрегер показала 1,55 промила, което провинение се наказва със затвор. Час по-късно на Джамбазки му е взета кръвна проба в Самоков и изпратена за анализ в Окръжна болница в София, резултатът от нея е бил 1,08 промила етилов алкохол. Полицаите са установили още и липса на контролен талон. За това административно нарушение на Джамбазки му е наложена глоба от 10 лева. /БГНЕС

DW.COM