България, Политика

Дончев: Кого обслужва президентът с апокалиптичните си сценарии

Репликата, че бюджетът за догодина е „след мен и потоп” звучи цветно, но не се потвърждава от данните на нито една международна институция. Страната ни се очаква да има най-нисък дълг в ЕС, както и или най-ниския, или сред най-ниските дефицити.

Това каза вицепремиерът Томислав Дончев отговаряйки на критиката на президента Румен Радев, който определи финансовата рамка за следващата година като разочарова и неадекватна, предаде репортер на БГНЕС.

Най-яркото доказателство за това, че бюджетът за догодина не е „след мен и потоп” е, че ние сме готови да го изпълним, продължи Дончев.

Според Дончев да критикуваш е изкуство, а не просто казваш обратното на това, което се случва.

Той попита кого обслужва президентът Радев с чертаенето на апокалиптични сценарии – лекарите, сестрите, РЗИ? Не мисля. Това е скверна технология за трупането на политически дивиденти, коментира вицепремиерът.

Дончев съобщи, че следващата седмица правителството ще анонсира нова подкрепа за бизнеса за поне 170 млн. лева. Кандидатстването и подаването на заявления ще става изцяло по електронен път.

Дончев увери, че всички предприемачи, собственици, мениджъри – за периода, в който бизнесът им не може да бъде осъществяван, ще могат да разчитат на държавата без никаква хартия, без никакъв контакт, изцяло електронно. /БГНЕС

DW.COM