България, Политика

Кристина Хитрова е новият зам. – председател на КРС

Със 119 гласа за, 73 против и 10 въздържали се Кристина Хитрова беше избрана за зам. – председател на Комисията за регулиране на съобщенията, предаде репортер на БГНЕС.

Депутатите избраха и двама нови членове на регулатора – Ана Хаджиева, Ердинч Хайрула.

Предложените Деница Златева и Пеньо Пенев не бяха избрани.

След избора Георги Свиленски от БСП излезе на трибуната и отвори плик, в който 30 мин. по-рано е написал с какви гласове и кои ще бъдат избрани, с което искаше да докаже, че вотът е предрешен.

Изборът на Хитрова беше съпътстван от нажежени дискусии в зала.

Малкият коалиционен партньор “Обединените патриоти” обяви, че няма да участва в управление, което включва ДПС във властта на всякакви позиции. Според патриотите в избора на има задкулисна договорка да бъде избран не техният кандидат Пеньо Пенев, а този на ДПС – Ердинч Хайрула.

“Ние се питаме кое е управляващото мнозинство – ДПС и ГЕРБ или “Обединените патриоти” и ГЕРБ”, попита депутатът Юлиян Ангелов от парламентарната трибуна.

От БСП призоваха патриотите да напуснат управлението, след което бе припомнено на социалистите, че именно те винаги са управлявали с ДПС. От “Воля” казаха, че “Обединените патриоти” са лицето на ДПС в парламента. От ГЕРБ и ДПС не взеха отношение по темата./БГНЕС

DW.COM