България, Общество

Любомир Грънчаров: В София 111 снегорина са в готовност на 67 стоянки

Към момента няма проблеми в нито една точка на столицата, нямаме и сигнали от граждани за някакви създали се обстановки. Това каза пред БГНЕС Любомир Грънчаров от Оперативен център на Столичен инспекторат към Столична община във връзка със завалелия сняг тази сутрин.

С него говорим малко след 11 часа днес. „В момента на територията на Столична община се извършват обработки в природен парк Витоша на двата пътя – Драгалевци – Алеко и Бояна – Златни мостове. Обработват се също и улиците на масовия градски транспорт в районите Панчарево, Витоша и Овча купел в района на Горна Баня“, посочи той.

Любомир Грънчаров подчерта, че за момента на територията на Столична община на 67 стоянки са разположени и имат готовност 111 снегорина. „Те са на терен, излезли са на терен на стоянките, които са им посочени и имат готовност във всеки един момент да разпръснат смес“, каза той.

Обработките са започнали още сутринта в 4 часа за природен парк Витоша, а масовото излизане на техника по стоянките е от 8.30 часа сутринта.

В оперативния център още преди обед нямаха очаквания, въпреки валежа на мокрия сняг, да се натрупа сериозна покривка. Грънчаров посочи, че няма проблем за градския транспорт или личните автомобили, а на камерите в центъра няма задръствания. /БГНЕС

DW.COM