България, Общество

Министерският съвет заседава онлайн

Министерският съвет ще проведе редовното си заседание днес, но чрез видеоконферентна връзка, предаде репортер на БГНЕС.

12 точки са включени в дневния ред на заседанието на кабинета.

Министрите ще обсъдят и приемат Списъка на иновативните училища в страната, както и Доклад за анализ на екологичните последствия от Европейската зелена сделка, от който да бъде изготвен и Национален план за действие за справедлив преход.

В дневния ред на заседанието е включено и приемането на условията за отпускане на безлихвени заеми по бюджетите на общините за финансиране на разходи по проекти по Програмата за морско дело и рибарство, както и отпускането на допълнителни разходи по бюджетите на общините за разходи, свързани с програми за развитие на образованието.

Кабинетът ще вземе решение и да предостави безвъзмездно имот на община Хисаря, а за други такива имоти – частна държавна собственост, ще разреши да бъдат премахнати.

Правителството ще приеме и окончателно решение по оттегленото вече дадено съгласие за откриване на Консулство на Република Казахстан във Варна.

Сред точките в програмата на министрите е и приемането на Наредба за енергийно етикетиране на продукти, свързани с енергопотреблението, както и промени в Наредбата за качеството на течните горива и реда на техния контрол. /БГНЕС

DW.COM