България, Общество

На Витоша в почивния ден с кабинката от Симеоново

Любители на планината предпочетоха да се качат в днешния, последен от поредицата почивни дни, на Витоша, въпреки че преди обед над София липсваше слънце, предаде репортер на БГНЕС.

Скиори, сноубордисти и планинари не липсват на станцията на Симеоновския лифт. Те слагат маски преди да влизат в залата, където се купуват билети. Опашка няма и не се изчаква, хората влизат съвсем спокойно.

Георги например каза, че идват около 3-4 пъти в годината. Сега той и семейството му избират да дойдат, защото днес намерили време за това. Мъжът не скри, че пандемичната обстановка ги притеснява, но смятат, че сред природата шансът е по-малък да се заразят. 4-годишният Александър всъщност е главната причина да дойдат и, разбира се, носят с тях шейна.

Тук с цялото си семейство е и Борислав. И той каза, че идват в годината 3-4 пъти. Мъжът също носи шейна за момчето си. А в днешния ден са предвидили да останат около 2-3 часа на Витоша.

Със ски и със сина си за ръка към лифта срещаме още един Георги. Той каза, че е ски учител и почти всеки ден е на Витоша, често посещава други родни курорти. Вчера били в Боровец. Днес времето не го спира. „Това ми е работата, почти всеки ден ходя в планината, така че ми е добре. Аз съм инструктор по ски, катерене, т.н., така че по-нормално от това няма за мен”, каза той. Калин, който вече е на 5 годинки пък съвсем без да се замисля каза, че обича да кара ски и че не е трудно да се научиш. /БГНЕС

DW.COM