България, Общество

Нови 8 софиянци с коронавирус, общо заразените са 346

8 нови регистрирани случая с коронавирус. Всички са от София. Така в столицата заболелите са вече 214. Общият брой на заразените е 346, а починалите са 8, отчете на редовния брифинг Оперативния щаб предаде репортер на БГНЕС.

От всички 346 случая 125 са на болнично лечение, 13 в интензивен сектор (интубирани), отчете председателят на щаба ген. Венцислав Мутафчийски.

Средната възраст на починалите е 66 години.

17 от заболелите са медицински персонал. От днешните случаи 6 медици са от София. Един от тях е настанен в „Александровска“ (пациентът е на 69 г.), един – в „Света Анна“ (на 61 г.), шестима са амбулаторни.

От амбулаторните единият мъж се е завърнал от Испания през Германия, където е дал положителна проба и е получил телефонно обаждане за резултата. Когато е потвърдена в България, вече е със симптоматика, уточни Мутафчийски.

Няколко души са изписани. Един е от „Александровска, един пациент от „Пирогов“ и един от Бургас. Общият брой на изписаните с по две отрицателни проби е 14. Двама от Пещера са изписани за домашно лечение, но още нямат отрицателни проби. Те са с добри клинични показатели. Общият брой на изследваните проби днес е 276.

С оглед на топлото време не са малко софиянци, които пренебрегнаха мерките и тръгнаха по паркове и градини. Наложи се на пешеходната зона на бул. „Витоша“ да излезе полиция. Мутафчийски предупреди, че като следваща мярка се предвижда въвеждане на декларация в самия град, подобна на исканата от КПП-та. „Това е обмислено и най-вероятно ще бъде въведена”, допълни генералът. /БГНЕС

DW.COM