България, Общество

Падна блокадата на Крушаре

Пътят Сливен – Ямбол е отворен след 14 дни блокада. В двете посоки движението се извършва спокойно, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Без съпротива, след 8 часа тази сутрин, протестиращите край Крушаре освободиха пътя след издадена заповед от кмета на Сливен за прекратяване на блокадата. Все пак шофьорите трябва да бъдат внимателни при преминаването през селото заради протестиращите и полицаите, които са все още в района на свалената блокада.

Според протестиращите протестът и блокадата на пътя са довели до частичен успех – преустановена е дървосечта в страната, започва и обход на населените места за нерегламентирано изхвърлените животински отпадъци.

“След като обявиха вчера свиневъдите, че се оттеглят от протеста беше издадена заповед от кмета на община Сливен, че се прекратява, тъй като той не е регламентиран. В изпълнение на тази заповед със съдействието на областната дирекция на МВР Сливен това беше извършено. Извинявам се на жителите на Сливен и Ямбол че подложихме търпението им на изпитание толкова дни”, каза областният управител на Сливен Чавдар Божурски. /БГНЕС

София
25°
clear sky
humidity: 27%
wind: 4m/s NE
H 27 • L 25
28°
Wed
29°
Thu
29°
Fri
29°
Sat
Weather from OpenWeatherMap

DW.COM