България, Общество

Патриарх Неофит ще оглави празничните литургии на Цветница и Великден

Патриарх Неофит ще оглави празничната Света литургия на Връбница в патриаршеската катедрала “Св. Александър Невски”, предаде репортер на БГНЕС.

На Цветница литургията е с начален час 9:30.

На Цветница по време на сутрешното богослужение (утренята) се благославят върбови клонки и се раздават на богомолците.

На Велика събота, 27 април, от 23.30 часа в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски” ще бъде отслужена полунощница с утреня и Златоустова литургия за Възкресение Христово. Службата ще бъде оглавена от патриарх Неофит.

На Възкресение Христово, Великден, от 11.00 часа, отново българският патриарх ще оглави богослужението в митрополитската катедрала „Св. Великомъченица Неделя”.

Последната седмица преди Възкресение се нарича страстна. Тя е наречена така, защото е посветена на възпоменанията за последните дни от земния живот на Спасителя – от Неговите страдания, през разпъването му на кръста, погребението му до неговото възкресение. /БГНЕС

София
12°
scattered clouds
humidity: 100%
wind: 2m/s E
H 13 • L 12
23°
Fri
23°
Sat
24°
Sun
21°
Mon
Weather from OpenWeatherMap

DW.COM

избор на редактора

14-метрова метална арка от велосипеди, дело на художника Ксавие Минер, се издига в историческия център на Брюксел. Произведението на изкуството е в чест на 106-то издание на колоездачната обиколка на Франция, която ще стартира на 6 юли от Брюксел