България, Общество

Полет на “България Ер” от Тел Авив закъсня с над 3 часа

Самолет на „България Ер“ закъсня повече от три часа на летище „Бен Гурион“ в Тел Авив, алармираха читатели на БГНЕС.  Полетът вече и излетял и се очаква да кацне в София около 11.00 часа, съобщиха от авиопревозвачът.

Няма никаква информация за причините за закъснението на полета. Няма представител на авиокомпанията, който да обясни, защо това се случва. Всичко това е много некомфортно и уморително за пътниците, които и без това не са спали вече цяла нощ, споделиха те. Сред тях има много възрастни хора. Много от тях идват в България, за да прекарат цялото лято. За много от тях България е втори дом след Израел и тук не говорим само за наследници на българските евреи.

Полетът, който е пълен, е трябвало да излети в 4.50 часа българско и израелско време. Времетраенето му до София е около 2 часа и половина и в момента по програма пътниците му трябваше вече да са кацнали на българска земя.

Самолетът на националния авиопревозвач със закъснение от почти два часа е кацнал на летище „Бен Гурион“. Обявените два часа за излитане в 7.20 и 7.40 не са се случили.

От летище София обясниха за БГНЕС, че полетът за Тел Авив е излетял с 4 часа закъснение и съответно ще се завърне в България по-късно, като все още не е обявен час за кацане. Представител на българските летищни власти не знае причината за закъснението на полета. Той ни посъветва за повече информация да се обърнем към авиопревозвача, но предположи, че може би става дума за сменен самолет.

От пресцентъра на авиокомпания „България Ер“ заявиха за БГНЕС: „Такъв тип закъснения не са практика, но става дума за авиация и всичко може да се случи. Конкретната причина за закъснението е в обслужването на летището на място и няма отношение към авиопревозвача. Това е създало условия за допълнително закъснение“, уточниха от авиопревозвача.

Полетът е излетял от Тел Авив около 8.30 часа и се очаква да кацне на летище София около 11.00 часа.

Закъснението на полета от Тел Авив става на фона на скандала с израелски турист на Българското Черноморие, който е изключително неприятен. България е една от предпочитаните дестинации за целогодишна почивка от израелските граждани. Те се чувстват много добре у нас, защото не се чувстват заплашени, отделно от това страната ни е известна със своето гостоприемство към тях. Много израелци имат имоти в цялата страна, не само в зимните и летни курорти. Самите израелски граждани знаят къде се намира България на световната карта и много рядко ще срещнете човек в тази страна, който при чуването на нейното име да ни ви изброи Варна, Бургас, София, Банско или Слънчев бряг, където е бил на почивка или ще бъде.

Израел дори може да бъде определен като наш стратегически партньор в тази сфера, защото страната ни се посещава от около 250 хиляди евреи годишно при население на Израел от малко над 6 милиона души. /БГНЕС

София
10°
broken clouds
humidity: 82%
wind: 3m/s ENE
H 12 • L 11
11°
Thu
15°
Fri
14°
Sat
10°
Sun
Weather from OpenWeatherMap

DW.COM