България, Крими и инцидент

Полицията вика на среща фирмите, охраняващи банки

Серията от обири в банки, чейндж бюро и каса от последните дни е причина днес полицията да вика на среща фирмите, охраняващи банкови клонове.

Целта на срещата ще е вътрешното министерство да посъветват финансовите институции да предприемат по-засилени мерки за сигурност. Възможно е МВР да осъществява временна охрана на банковите клонове.

Отделно днес, МВР и прокуратурата трябва да дадат повече подробности за задържаните двама висши полицаи в столицата. Заместник-началникът на Трето РПУ и шеф на сектор в СДВР бяха арестувани при операция на прокуратурата и отдел „Вътрешна сигурност” на МВР.

БГНЕС припомня, че в сряда в София беше обран поредния банков клон от маскиран и въоръжен мъж. Само два дни по-рано, в понеделник, беше обран клон на банка на булевард „Мадрид” също в София.

Вчера двама маскирани влязоха в офис за плащане на сметки във Враца, заплашиха двете касиерки вътре с ножове и отмъкнаха около 5 хиляди лева.

В Шумен маскирани и въоръжени задигнаха около 10 хиляди в различни валути от чейндж бюро като завързаха служителката със свински опашки.

В началото на седмицата в Перник полицейски служител от управлението в Радомир, с маска на лицето, обра игрална зала в миньорския град. /БГНЕС

DW.COM