България, Крими и инцидент

Прокуратурата влезе в ресторант, свързан с близък на Божков

Служители на прокуратурата и полицията са пред ресторант „Грозд“ на столичния булевард „Цар Освободител“, предаде репортер на БГНЕС.

Пред заведението, което в момента е затворено за посетители, има паркирани две полицейски коли, както и автомобил на прокуратурата.

Малко след 13.00 часа в ресторанта влезе оперативен служител с два куфара.

Служител, оборудван с уред и слушалки, внимателно обхожда ресторанта, най-вероятно в търсене на подслушвателни устройства. По непотвърдена информация в ресторанта има укрити документи.

От прокуратурата, съобщиха, че извършват действия по разследването в столичен ресторант, собственост на дружество на Александър Тумпаров – обвиняем за участие в организирана престъпна група, създадена с цел избягване плащането на над 550 млн. лв. данъци и такси за лотарийни игри, ръководена от Васил Божков. С постановление на прокурор от Специализираната прокуратура на обвиняемия Тумпаров бе взета мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 1,5 милиона лева.

Самият Васил Божков в момента се намира в ОАЕ с обвинение за ръководител на организирана престъпна група, разследва се и за убийства, изнасилвания и др. /БГНЕС

DW.COM