България

Румен Гечев: БСП ще бъде победител на изборите

„Абсолютно сигурен съм, че БСП ще бъде победител на изборите”. Това заяви по бТВ народният представител от ПГ на „БСП за България” и кандидат за евродепутат Румен Гечев.

Той коментира, че листата на БСП е избрана по напълно демократичен начин и благодари за доверието на Националния съвет на БСП за доверието към него. Той призова гласуването да се разглежда като процес – Изпълнителното бюро предлага на Националния съвет листа, която той подлага на гласуване и размества кандидатите с няколко гласа. „Кандидатите ни в листата за евроизборите са силни, разликата в гласовете е минимална”, коментира той. „Следвайки демократичните традиции, ние насърчаваме преференциалното гласуване, за да съберем максимален брой гласове”, допълни Гечев.

Народният представител обясни, че подреждането на листата е предварително, а българските граждани, които са солидарни с програмата, представена и защитена от БСП, могат подкрепят един или друг кандидат. „Това класиране е само стартовият изстрел на надпреварата”, категоричен бе социалистът.

„Нашият основен политически опонент набра слава на силно корумпиран”, заяви Гечев. Кандидатът за евродепутат каза още, че Елена Йончева е изявен боец срещу корупцията и радетел за въвеждането на законността и европейските ценности за България, затова, по думите му, тя ще активира значителна част от електората по време на изборите. /БГНЕС

избор на редактора

Франция ще покани архитекти от целия свят да предложат дизайни за копие на катедралата „Нотр Дам”, тъй като старото беше унищожено по време на ужасяващия пожар.
София
13°
broken clouds
humidity: 37%
wind: 5m/s ENE
H 12 • L 10
12°
Sun
15°
Mon
14°
Tue
18°
Wed
Weather from OpenWeatherMap

DW.COM