България, Политика

Румен Томов: Община Благоевград е в сериозно финансово затруднение

Финансовото състояние на община Благоевград не е никак добро, фестивалите остават, решенията за експлоатацията на депото ще се вземат от общото събрание, а не еднолично, каза на първата си пресконференция новоизбраният кмет на Благоевград Румен Томов, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Има изготвена структура на община Благоевград, но за да влезе в действие трябва да има функциониращ общински съвет и избран председател, за да може тя да бъде одобрена. Припомняме, че на първото си заседание на 11 т.м. Общинският съвет не можа да си избере председател, очаква се това да стане на следващата, която ще се проведе на 29 ноември.

„Заместник-кметовете ще бъдат четирима, засега е назначен само един, до края на седмицата ще обявя и другите. До сега като бизнесмен не съм си позволявал да не плащам заплати, въпреки че в момента сме в изключително финансово затруднение. Цялата картина за финансовото състояние на общината ще излезе след ревизията”, заяви Томов.

Закривам като структура фирмата “Благоевград фест“, преценявам все още дейността на още две-три общински фирми. Срещата с колегите кметове на петте общини, които ще ползват депото за битови отпадъци, приключи конструктивно. Взехме решение другата седмица да заседава управителното тяло, за да вземем решение за бъдещата му експлоатация. До сега тези решения са вземани еднолично от община Благоевград, което не е правилно“, каза инженер Томов.

Относно фестивалите той заяви, че годишните награди на „БГ-радио“ и „Франкофоли“ остават, не е нужно да се прави помпозно тържество за новогодишните празници.

Новоизбраният кмет на Благоевград слага край на практиката на предшественика си да си осигурява медиен комфорт срещу заплащане. /БГНЕС

DW.COM