България, Общество

Сачева разисква с депутатите възможността за подобряване на пенсиите

Политиката по подобряване адекватността на пенсиите в България в краткосрочен и дългосрочен план – с това е свързано разискването в парламента, инициирано от опозицията от БСП, в което ще участва министърът на труда и социалната политика Деница Сачева, предаде репортер на БГНЕС.

Разискването ще бъде част от традиционния петъчен парламентарен контрол, а след него социалният министър ще отговаря и на депутатски въпроси.

Веднага след това на трибуната ще излезе спортният министър Красен Кралев, който ще трябва да даде информация на депутатите за трансфериране на средства от нереализирани международни състезания.

След него ще отговаря министърът на образованието Красимир Вълчев, който трябва да даде информация за извършвани ремонтни дейности в Софийски университет „Св. Климент Охридски“, както и за изпълнението на стратегическите цели на министерството за социализация на деца от етническите малцинства.

Последен участие в контрола ще вземе министърът на вътрешните работи Христо Терзийски. Въпросите, адресирани към него, са свързани с гафа на униформени служители, които нахлуха на грешен адрес по време на специализирана акция, както и с удовлетворяване на исканията на служители от системата на МВР, участвали в мерките за защита на населението от разпространение на COVID-19. /БГНЕС

DW.COM