България, Общество

СДВР: Задържана е пияна жена за вербална агресия към протестиращи в палатков лагер

В ранните часове днес в района на президентството е задържана жена, видимо употребила алкохол за неизпълнение на полицейско разпореждане. Това каза Тони Тодоров, зам.- началник на Охранителна полиция към СДВР. Жената е задържана за вербална агресия към намиращите се в палатковия лагер на „Цар Освободител”, обясни той.

Тя е била с различно мнение от това на присъстващите.

„Беше констатирана поредната вечер с акт на гражданско неподчинение от страна на хора, които се събраха към 19.00 часа пред Президентството и в района на Министерски съвет. От там към 21.00 часа тръгна шествие по маршрут, минавайки през Европейската комисия, преминавайки през различни кръстовища и булеварди, стигнаха до Орлов мост. Не са констатирани някакви сериозни и груби нарушения на обществения ред“, заяви Тодоров.

Той отбеляза, че в един момент имало вербална агресия от протестиращите към една от медиите. „Там бяхме принудени естествено да се намесим и с наше съдействие екипът беше изведен на безопасно разстояние, беше осигурено безопасното му оттегляне“, заяви той.

Тони Тодоров посочи броя на поставените палатки и шатри и броя на нощуващите хора на трите места, които са блокирани. „Като брой на нощуващи хора на Орлов мост снощи е имало констатирано присъствие на 25 – 30 души, на СУ около 20 и 6 души на Министерски съвет“, посочи той. /БГНЕС

DW.COM