България, Политика

Симеонов: Гебрев категорично е отровен

Емилиян Гебрев категорично е бил отровен. Това няма никакво съмнение. Това заяви бившият вицепремиер Валери Симеонов.

С единия крак той беше в гроба. Въпреки, че казват службите са си свършили работата, за мен те не са си я свършили, добави той пред БНТ.
“Моят интерес по случая “Гебрев” датира от 2017 г., когато в качеството си на вицепремиер бях предприел действия, с които съм се показал като човек, който мисли за бизнеса в България”, заяви Симеонов.
Според него проблемите на Гебрев датират още от времето, когато е пожелал да купи завод “Дунарит”, тогава е извършено и отравянето срещу него. Дружество, което имаше задължения от 90 млн. лв. спрямо КТБ, каза Валери Симеонов.
По думите му с течение на годините случаят се усложнява, тъй като Гебрев измества руските доставки на боеприпаси в определени държави. Валери Симеонов даде Индия като конкретен пример за това.
Именно тогава Емилиян Гебрев е потърсил контакт с Валери Симеонов. Причините, които посочи Симеонов – проблемите със замразяването на лицензите, с прокуратура и т.н.
“Първо дойде при мене. Това е нещо, което не е публично известно. Тогава той ми представи целия случай с неговите фирми. Той твърдеше, че има репресия на държавата спрямо него, не без известно основание. И най-вече поиска съдействие от мене, за да може една пратка – боеприпаси, предназначени за Индия и която беше на бургаското пристанище, да бъде размразена и да бъде изпратена, съгласно договора”, каза Симеонов. /БГНЕС

DW.COM