България, Крими и инцидент

Спецсъдът ще изслуша пледоариите по делото „Иванчева”

Спецсъдът ще изслуша пледоариите по делото „Иванчева“ в неделя, 14 април, предаде репортер на БГНЕС.

Иванчева и заместничката ѝ Петрова бяха закопчани на 18 април 2018 година пред сградата на спортното министерство.

На предишното заседание държавното обвинение се възползва от възможността да отложи пледоариите. В същото време прокуратурата поиска отвод на съдията Иво Хинов с мотивите, че не изпълнява исканията им, а именно да назначи повторна графологична експертиза на тефтерчето на отстранения кмет на район „Младост“ Десислава Иванчева, както и да позволи да се разпитат още свидетели по делото. Адвокатите на подсъдимите се обявиха категорично срещу искането на държавното обвинение и подчертаха, че те нямат основание да искат това. След едноминутно съвещание, съдия Хинов отказа да си даде отвод. Това успокои подсъдимите, които след заседанието казаха, че Хинов не е предубеден и може би е от малкото останали честни и независими съдии.

И двете жени заявиха, че очакват съдът да ги обяви за невинни, защото доказателствата на обвинението са рухнали и вече хората са наясно, че те са били набедени.

В неделя, в 9:30 часа, ще бъдат изслушани пледоариите, след което в рамките на ден-два съдът ще излезе с присъда. Така процесът срещу Иванчева, нейната заместничка Биляна Петрова и екс-кметът на район „Младост“ Петко Дюлгеров отне на правораздавателната ни система почти една година от 18 април 2018 г. когато Иванчева и Петрова бяха хванати с белязани пари пред спортното министерство в София. /БГНЕС

DW.COM