България, Крими и инцидент

Трамвай премаза човек в района на площад “Македония”

Трамвай, движещ се по линия №5, премаза човек в района на площад „Македония“ днес по обед. Тялото все още е на място и се вижда от очевидците на инцидента, предаде репортер на БГНЕС.

Движението в района е затруднено, на място има линейка и полиция.

Тялото на човека, за който все още не е ясно дали е мъж или жена, лежи под трамвая на релсовия път, който е обособен между площад “Македония” и Руски паметник. Тялото е покрито с бял плат.

Образувала се е дълга колона от няколко чакащи трамвая.

Около трийсет минути след инцидента от Столична община съобщиха, че трамваите от линии 4 и 5 вече се движат по променен маршрут. Трамваите в посока центъра са движат през бул. „Овча Купел“, „Мушанов“, „Константин Величков“, „Ал. Стамболийски“, „Христо Ботев“, Съдебна палата. Оттам трамваите от линия 4 продължават към Орландовци. В посока Княжево трамваите са пренасочени през „Ал. Стамболийски“, „К. Величков“ и „Овча Купел“. Автобусите от линия 260 ще спират срещу трамвайните спирки. Допълнително се пускат 3 автобуси от ул. „Коломан“ до Руски паметник. Два трамвая ще се движат по линия 5 в участъка от Бъкстон до Княжево. /БГНЕС

DW.COM