Лайфстайл, Шоубизнес

Белгийците Hooverphonic с концерт в София през октомври

Белгийската трип-хоп банда Hooverphonic пристигат в София за концерт на 11 октомври с новата си вокалистка Лука Крюисберг.

Формацията получава международно признание след включването на трака “2 Wicky” във филма “Открадната красота” на Бернандо Бертолучи. Най-популярната песен на белгийската група в България е “Mad About You”. С времето вокалистките на Hooverphonic се променят, но ядрото от самото им сформиране през 1995 г. остават Реймънд Гийртс и Алекс Калиър.

Стилът на музика на Hooverphonic е хибриден – различните комбинации са между алтернативен и електро поп, рок и всякакви миксове, но винаги насочен към широката аудитория. Новата им певица Лука Крюисберг е само на 18 години. Тя се присъединява към тях след победата ѝ в петия сезон на предаването ,,Гласът на Фландрия“ през 2017 г. Меланхоличият, но силен и красив глас на младата певица кара всички съдии да натиснат бутона и да се обърнат за нея. Участието ѝ във формата преминава под менторството на Алекс Калиер, а песента, с която Лука печели е парчето им “Mad About You”. За нея Реймънд Гийртс споделя – “С Лука оцелихме в десятката. Тя е нещо повече от “поредния певец”. Начинът, по който нейният глас диктува звученето на песните, е този по който свирим на сцената. Тя е избрана, защото може да извлече много от различните парчета на Hooverphonic”.

Лука Крюисберг е само на 18 години.

Специализираното музикално издание Rockshot Music Magazine описва концертите на групата с новата им певица като магически: “Русата ѝ коса контрастира с тъмнината на сцената. Гласът ѝ е много цветен и създава чувство на безкрайност и необятност, винаги центъра на шоуто. Всичко е структурирано и концентрирано към уникалното звучене на Лука и музикантите. Бандата командва сцената и не дават шанс на слушателите да се разсеят от събитието, на което присъстват. Няма как концертите им да завършат без бурни аплодисменти и викове за бис. Те са винаги истинско удоволствие за ухото“.

На концерта им в София от Hooverphnic обещават, че ще изсвирят “2 Wicky”, “Еden”, “Mad About You”, “Amalfi”, “Badaboum” и “Romantic”. Ще звучат песните, които хората искат да чуят, както и тракове от новия им албум “Looking For Stars” с вокалите на Лука Крюисберг.

Билетите за концерта на Hooverphonic на 11 октомври в зала Универсиада вече са в продажба в мрежата на Ивентим на цена 45 лв., съобщават от “Монте Мюзик”. /БГНЕС

избор на редактора

Франция ще покани архитекти от целия свят да предложат дизайни за копие на катедралата „Нотр Дам”, тъй като старото беше унищожено по време на ужасяващия пожар.
София
13°
broken clouds
humidity: 37%
wind: 5m/s ENE
H 12 • L 10
12°
Sun
15°
Mon
14°
Tue
18°
Wed
Weather from OpenWeatherMap

DW.COM