Здраве, Лайфстайл

Годишният конгрес на европейските студенти по фармация ще се проведе в София

Тази година домакин на 42-ия Годишен конгрес на Европейската фармацевтична студентска асоциация (EPSA) ще бъде България, като страната ни за първи път ще има възможността да организира събитие от подобен мащаб.

 

В периода от 22-28 април 2019 г. в Парк хотел „Витоша“ в столицата над 400 студента и вече дипломирани магистър-фармацевти от цяла Европа ще обсъждат темата „Хронични заболявания – сериозна заплаха за съвременния свят“. Партньор на събитието е Fibank (Първа инвестиционна банка), която подкрепя провеждането на най-големия годишен форум на EPSA.

Участниците в конгреса са изявени студенти от всички европейски държави, които ще имат възможността да бъдат част от богата програма, включваща: трейнинги, лекции, кариерен форум, здравни кампании, както и посещения във водещи фармацевтични компании и български здравни институции.

Домакинството на България в подобен международен европейски форум е от значение за подобряване на международния имидж на българската образователна система по фармация, както и за разширяване възможностите на студентите по фармация в България на европейско ниво. /БГНЕС

избор на редактора

Франция ще покани архитекти от целия свят да предложат дизайни за копие на катедралата „Нотр Дам”, тъй като старото беше унищожено по време на ужасяващия пожар.
София
4°
clear sky
humidity: 70%
H 3 • L 2
11°
Sat
13°
Sun
16°
Mon
16°
Tue
Weather from OpenWeatherMap

DW.COM