Здраве, Лайфстайл

Годишният конгрес на европейските студенти по фармация ще се проведе в София

Тази година домакин на 42-ия Годишен конгрес на Европейската фармацевтична студентска асоциация (EPSA) ще бъде България, като страната ни за първи път ще има възможността да организира събитие от подобен мащаб.

 

В периода от 22-28 април 2019 г. в Парк хотел „Витоша“ в столицата над 400 студента и вече дипломирани магистър-фармацевти от цяла Европа ще обсъждат темата „Хронични заболявания – сериозна заплаха за съвременния свят“. Партньор на събитието е Fibank (Първа инвестиционна банка), която подкрепя провеждането на най-големия годишен форум на EPSA.

Участниците в конгреса са изявени студенти от всички европейски държави, които ще имат възможността да бъдат част от богата програма, включваща: трейнинги, лекции, кариерен форум, здравни кампании, както и посещения във водещи фармацевтични компании и български здравни институции.

Домакинството на България в подобен международен европейски форум е от значение за подобряване на международния имидж на българската образователна система по фармация, както и за разширяване възможностите на студентите по фармация в България на европейско ниво. /БГНЕС

София
12°
fog
humidity: 93%
wind: 1m/s E
H 18 • L 18
23°
Fri
23°
Sat
24°
Sun
21°
Mon
Weather from OpenWeatherMap

DW.COM

избор на редактора

14-метрова метална арка от велосипеди, дело на художника Ксавие Минер, се издига в историческия център на Брюксел. Произведението на изкуството е в чест на 106-то издание на колоездачната обиколка на Франция, която ще стартира на 6 юли от Брюксел