Здраве, Лайфстайл

Консумирането на дюля помага за раждане на красиви деца

Смята се, че ако по време на бременност се консумира дюля, събирането на която започва с настъпването на есента, ще се роди красиво дете, пише в. „Миллиет“.

Снабден с витамини, антиоксиданти и антианемични свойства, този плод е безкрайно полезен за бъдещите майки. Акушер-гинекологът Ертан Изгич говори за ползите от дюлята и значението на този продукт …

Дюлята, препоръчана от специалисти по време на бременност, поддържа усещане за ситост, помага за контрол на теглото и облекчава гаденето.

Този плод съдържа също витамини А, В, С и е един от най-препоръчваните от лекарите за бъдещи майки. Освен това дюлята поддържа здравето на кожата.

Разбира се, по време на бременност бъдещите майки трябва да приемат хранителни добавки, добавки с желязо, но естествените храни трябва да имат специфичен дял в менюто. Бъдещите майки трябва да дадат приоритет на растителните храни, червеното и бялото месо.

Дюлята е най-ценният продукт. В допълнение към много витамини и микроелементи в състава си, този плод има и антиоксидантни и антианемични свойства. Особено поради наличието на диетични фибри, дюлята също поддържа усещането за ситост. Следователно той е задължителна част от повечето диети, както и диетата по време на бременност.

Освен това дюлята има нисък гликемичен индекс. В комбинация със способността му да остане сит, това е и една от причините, поради които този плод е силно препоръчителен за бъдещите майки. Дюлята е още по-важна за склонните към напълняване./БГНЕС

DW.COM