Лайфстайл, Шоубизнес

Най-вълнуващите романтични филми в „Нетфликс“ за Деня на влюбените

В деня на влюбените – Св. Валентин – „Пари мач“ предлага своята селекция от пет романтични филма, които могат да се открият в медийния стрийминг гигант „Нетфликс“.

“Гордост и предразсъдъци” на Джо Райт (2005) 

Адаптация по романа на кралицата на жанра Джейн Остин, този филм с вдъхновяващ мизансцен и костюми (Джо Райт ще заснеме след това „Изкупление“ и „Най-мрачният час“) е наситен с очарованието на Кийра Найтли, вероятно в най-добрата си роля, тази на романтичната Елизабет Бенет.

Отвъд Африка от Сидни Полак (1985) 

Мерил Стрийп, Робърт Редфорд и дивата природа на Кения е една от изключителните класики на романтичното кино. Филмът е спечелил седем Оскара, включително и за най-добър филм.

“Оглупели от любов” на Глен Фикара и Джон Рекуа (2011)

Преди “Ла-ла ленд”, Райън Гослинг вече бе попаднал в плен на очарованието на Ема Стоун в тази оригинална романтична комедия със забележителния Стив Карел.

“Петдесет нюанса на сиво” на Сам Тейлър-Ууд (2015)

Адаптацията на известния роман на Е. Л. Джеймс разиграва и акцентира върху алхимията между двамата млади актьори Джейми Дорнан и Дакота Джонсън. На втори план, това би могло да има и комичен ефект…

“До всички момчета, които съм обичала” от Сюзън Джонсън (2018)

Един оригинален сценарий, една героиня от азиатски произход, която променя стереотипите за мажоретката и „накъсания“ стил на писане на Джени Хан (авторката на едноименния бестселър), допринесоха за успеха на този сладък филм, който без съмнение ще има продължение. /БГНЕС

DW.COM