Лайфстайл, Любопитно

Цар Борис III посещава Великобритания в годината, когато се развива действието на „Имението Даунтън”

Цар Борис III е на официално посещение във Великобритания в годината, когато се развива действието на филма „Имението Даунтън“. Тази любопитна информация беше припомнена от британският посланик Ема Хопкинс.

Със стилно парти в емблематичния дух на двайсетте години на миналия век беше ознаменувана българската премиера на дългоочакваното киносъбитие „Имението Даунтън“. Резиденцията на британския посланик в България беше домакин на светското събитие, което е част от отбелязването на 140 години от установяване на дипломатически отношения между България и Обединеното кралство.

„Имението Даунтън е най-успешната телевизионна продукция на Великобритания, гледана от милиони почитатели по света. А сега зрителите ще имат възможност да видят и внушителна киноекранизация, продължаваща историята на семейство Кроули. Интересен факт е, че действието във филма се развива именно в 1927-ма година, когато цар Борис III прави официална визита в Обединеното кралство и се среща с крал Джордж V,” сподели Нейно Превъзходителство Ема Хопкинс в своята реч по време на партито.

Именно кралска визита е и в основата на историята на „Имението Даунтън“. През 1927 аристократичното семейство Кроули определено не тъне в обичайния лукс заради тежките години след края на Първата световна война. Но за посещението на техни кралски височества Джордж V и съпругата му Мери Тек всичко трябва да е по конец. Визитата им ще предизвика скандали, романтични трепети и интриги, които ще поставят на карта бъдещето на Даунтън.

А критиците вече не пестят суперлативи за най-изисканото киносъбитие на сезона.

„Сериалът не е на екран от едва три години. И точно навреме се завръща на сцената“, споделя Джен Чейни, сп. New York/Vulture. А Марли Мариус, сп. Vogue: „Удоволствие е да се завърнеш красивия малък свят на Даунтън“. „Филмът е възхитителна наслада“, обобщава Карин Джеймс от BBC.

Българската премиера на „Имението Даунтън“ е утре. /БГНЕС

DW.COM