Без Филтър

Георги Пашкулев: Истината ще направи по-достойни македонските политици

В опитите да спасят невъзможното най-различни “патриоти” в РС Македония се изпреварват в прокламирането на всевъзможни абсурдни тези.

В желанието си да спрат разпада на наложената след 1945 г. “югославската стена” /по думите на Зоран Заев/ между България и РСМ безперспективно лъжат и насаждат омраза сред съгражданите си.

Много скоро обаче ще трябва да се изправят и да признаят: Никой в София, нито ни отрича, още по-малко пък иска да ни отнеме македонската идентичност.

Това е жестоката истина, която рано или късно ще трябва да изговорят на висок глас.

Последните 48 часа старата пропагандно-полицейска машина на “Дълбоката държава” /по думите на Любчо Георгиевски/ използва и последните си офицери: коалиционният партньор на Зоран Заев и един от най-яростните привърженици на сръбските проекти Павле Траянов открито се противопостави на Договора за приятелство между двете страни и по-специално в точката за общата ни история. Часове след това антидържавно и на практика антиконституционно поведение /Договорът от 1.08.2017 г. е международен и според Конституцията на РСМ той трябва да се спазва/ на предна линия излезе “ученият” Владо Поповски с комичното твърдение, че македонският народ има обща история с българите така както има с турците, византийците, сърбите и т.н. По-добре мълчете “професоре”. В нито един византийски, османски или сръбски документ населението в Македония не се нарича по друг начин, освен като българско. Не идвайте в София г-н Поповски. Останете си в Скопие и питайте проф. Драги Георгиев. Прочетете документите от Архива в Скопие и ще се убедите сами. А за сърбите си припомнете решението на Общинския съвет на Белград отпреди 6 години, когато бе заличен бул. “Гоце Делчев”, защото Делчев е “български революционер и няма никакви заслуги за Сърбия”.

В същото време друг “стратег”/такава е официалната му длъжност/ посочи “най-железния аргумент”, че Делчев е бил македонец: Той сам пожелал да бъде погребан в свободна Македония. Стратегът, който е известен с братските си отношения със сръбски дипломати и кадри на бившите югославски служби /по неговите думи/, да ни разтълкува волята на известния ирландски публицист и кореспондент на “Таймс” Джеймс Баучер, който описва драмата на българите по време на османското робство. Той е искал да бъде погребан край Рилския манастир, което е и станало през 1920 г. Как да го наричаме днес? Българин, македонец? Май, най-добре е да кажем истината. Велик ирландски журналист!

За да бъде картината пълна трябва да посочим и един представител от албанския коалиционен партньор на Зоран Заев, който със сетни сили като министър спира “всички български инвеститори, защото така казват сръбските генерали”.

Омразата и фалшификацията вървят ръка за ръка при всеки псевдопатриот. Облагите са за тях, а страданията за народа. Господа македонски политици: Истината ще ви освободи и ще ви превърне в по-достойни македонци. Но, това не ви дава право да се гаврите с етническата принадлежност на починалите. /БГНЕС

———–

Георги Пашкулев, главен редактор на БГНЕС.

DW.COM