За нас

Информационна агенция БГНЕС стартира през 2001 година. Тя е частна независима информационна агенция, която има за цел да информира бързо, точно и обективно за всички събития в страната и чужбина.

Седалището на агенцията е в София. В централата се помещават основните редакции на агенцията: вътрешна, международна, балканска, културна, бизнес и икономика, спортна.

Агенцията е в непрекъснат, денонощен режим на работа и ежедневно се публикуват не по-малко от 500 новини.

В БГНЕС работят десетки журналисти, репортери и фоторепортери и оператори с дългогодишен професионален опит.

БГНЕС има собствени кореспонденти в страната. За новините от чужбина се използват пълните пакети на световните агенции.

През септември 2004 година БГНЕС създаде първата частна Фото-агенция в България. На нейната официална страница всеки ден се публикуват над 1200 снимки от страната и чужбина от всички области.

В началото на 2005 година БГНЕС създаде и отделна спортна агенция.

В края на 2006 година БГНЕС започна да покрива всички основни събития в София и страната с видеоматериал.

БГНЕС има авторски права върху над 7 милиона снимки, над 85 хиляди телевизионни обекти.

Абонати на БГНЕС са всички централни и регионални издания, десетки радиостанции от София и страната, телевизии, чуждестранни посолства в София, български дипломатически представителства в чужбина, чужди информационни агенции.

Информационна агенция БГНЕС е съучредител и член на Международната Асоциация на частните информационни агенции. Интернет адресът на Агенция БГНЕС е www.bgnesagency.com

Агенцията е платена и достъпът до нея е чрез абонамент. Агенция БГНЕС публикува и десетки новини на безплатната си страница всеки ден.

Информационите продукти на БГНЕС се ползват от закрилата на ЗАПСП. БГНЕС дава възможност за получаване на тези продукти само чрез сключен договор за абонамент. Без подобен договор никой няма право да ползва, разпространява, препредава или продава съдържанието /новини, снимки, видео или графики/, нито каквито и да било части или откъси от тях. Достъпът до информационните пакети на Агенция БГНЕС се получава след подписването на договор за абонамент.