Спорт

Ван дер Сар: Де Хеа не е незаменим

Бившият вратар на Манчестър Юнайтед Едвин ван дер Сар предупреди Давид де Хеа, че той не е незаменим в клуба.

Ван дер Сар смята, че Давид де Хеа не е незаменим на вратарския пост в Манчестър Юнайтед.

 

Настоящият договор на испанеца ще изтече в края на сезона и той ще бъде свободен да преговаря предварително с други чуждестранни клубове от 1 януари 2020. Според Sky Sports, стражът е бил в разговори за нов контракт с „червените дяволи“ през лятото, като са му били предложени между 350 000 и 375 000 паунда седмично, за да остане на „Олд Трафорд“.

Независимо че беше определен за „Играч на отбора“ в четири предишни сезона, Ван дер Сар е на мнение, че 28-годишният вратар може да бъде заменен, ако реши да напусне като свободен агент. „Решението трябва да дойде в даден момент“, каза холандецът. „Отне доста време, така че е случай на „да“ или „не“, но не съм директор в Юнайтед. Други вратари също могат да запълнят празнината. Има няколко такива във Висшата лига, които играят за клуба и могат да го заместят. Аз бях на 34, когато отидох в Юнайтед. Така че има много възможности там“, добави той.

Ван дер Сар още веднъж потвърди, че е отдаден на ролята си на изпълнителен директор на Аякс независимо от слуховете, свързващи го със завръщане в Манчестър като технически директор. „Наслаждавам се на времето си в Аякс. Имам друга роля там – тази на изпълнителен директор. Очаквам с нетърпение да върна Аякс отново на най-високо европейско клубно ниво – нещо, до което се доближихме миналата година – и да се възползваме от предоставената възможност да останем там“, завърши холандецът. /БГНЕС

DW.COM