Спорт

Джошуа: Няма да подценя Анди Руис, Уайлдър ограбва феновете


Световният шампион в тежка категория Антъни Джошуа няма да подцени своя съперник Анди Руис в боксовия сблъсък помежду им на 1 юни в „Медисън Скуеър Гардън” /Ню Йорк/. Британецът говори и за другия шампион в дивизията – Дионтей Уайлдър, който отново го пренебрегна и двамата едва ли ще се срещнат до края на годината. Джошуа призова „Бронзовия бомбардировач” да „дойде на себе си” и да спре да „ограбва феновете”.

„Приемам мача с Анди напълно сериозно, изобщо не го подценявам. Уважавам него и екипа му и това, че прие този сблъсък, когато нямаше кой друг. Независимо какво казват букмейкърите той ще направи добър мач и ще ми създаде проблеми. Само от мен зависи да го надхитря и пречупя”, каза Джошуа за сблъсъка с мексиканеца.

Относно Уайлдър той сподели: „Няма нужда да бъда негативен, пожелавам му късмет. Кариерата си е негова и той знае какво прави. Но аз съм фен на спорта – нека не ограбваме феновете по този начин. Считам, че дължа на феновете си мач с Уайлдър. Ако той иска, може да дойде да гледа в събота. Надявам се да дойде на себе си, преди да бъде обявено място и дата за двубоя му с Ортис”, коментира шампиона.

Анди Руис обяви, че чака подобна възможност цял живот и че уважава Джошуа, но стъпи ли на ринга, няма да има никакъв респект: „Чакам тази възможност цял живот. Тренирах усилено и усещам, че всичко е перфектно, за да стана първият мексиканец световен шампион в тежка категория. Уважавам Джошуа, той е шампионът, но на ринга няма да има респект”, заяви Руис. /БГНЕС

DW.COM