Спорт

Дин изхвърли Ракетата от Шампионата на Обединеното кралство

Рони О’съливан спечели титлата на Шампионата на Обединеното кралство в последните две години.

Шампионът от последните две години Рони О’Съливан отпадна на осминафиналите на Шампионата на Обединеното кралство след загуба от китаеца Дин Дзюнхуей с 4-6. Ракетата нямаше нито едно поражение от Дин във формат 11 фрейма, но днес не се представи на високо ниво и записа първа загуба в Йорк Барбикан от 2016-та година насам.

Китаецът започна уверено мача и натрупа преднина от 3-0 след серии от 81, 52 и 110 точки. Рожденикът О’Съливан не се предаде и при резултат 1-4 влезе в добра серия, за да вземе три поредни партии, реализирайки два сенчъри брейка. Петкратният световен шампион обаче сбърка червена в ключовата девета партия, а Дин се възползва от шанса си и набързо взе нужните му два фрейма, за да затвори мача и да се класира за четвъртфиналите на престижната надпревара.

“Доста съм доволен, че стигна до четири фрейма. Изоставах с 1-4 и той не пропускаше нищо, така че си мислех, че мога да загубя с 0-6 или 1-6 на рождения си ден. Върнах се до 4-4 и трепнах при една червена, след което той игра солидно до края”, коментира О’Съливан след поражението.

По този начин Дин се превърна в третия китаец, достигнал четвъртфиналите на турнира, след Лян Уембо и Ян Бинтао, като в спор за място сред най-добрите четири ще срещне именно Лян. /БГНЕС

DW.COM