Спорт

Индонезия ще приеме кръг от MotoGP в Ломбок през 2021

Гран При по мотоциклетизъм ще се завърне в Индонезия за първи път от над 20 години насам, когато остров Ломбок ще приеме кръг от MotoGP през 2021, съобщиха организатори. Собственикът на рекламни права DORNA Group заяви, че е подписал споразумение с Indonesia Tourism Development Corporation (ITDC), за да приеме събитието на тропическия остров близко до Бали.

Ломбок ще бъде домакин и на състезание от Световния шампионат по супербайк през 2021, съобщиха от DORNA в свое медийно изявление. ,, Това ще бъде един уникален проект – да имаме градска писта от световен клас в страна, където MotoGP има толкова много последователи и фенове“, сподели главният изпълнителният директор на DORNA Кармело Еспалета.

,,Индонезия е ключов пазар за нас със значителен процент фенове на моторните спортове, които живеят там, а атмосферата ще бъде още по-наелектрилизираща, когато пистата бъде завършена“, добави той.

Състезанията ще се проведат на нова улична писта на Мандалика – специална икономическа зона в южната част на острова, в опит да привлече повече туристи, заявиха пък от ITDC за местни медии. Индонезия бе домакин на Гран При-та по мотоциклетизъм през 1996 и 1997 на писта ,,Sentul International” в Западна Ява. /БГНЕС

DW.COM