Спорт

Лайлс: Коулмън трябва да бъде по-отговорен

Световният шампион на 200 м Ноа Лайлс заяви, че сънародникът му от САЩ – спринтьорът Крисчън Коулмън, трябва да покаже по-голяма отговорност, след като бе временно наказан за нарушение на правилата за местонахождение при допинг тест.

Световният шампион на 200 м Ноа Лайлс.

Коулмън, световният шампион 100 м, бе близо до забрана миналата година за пропускането на три теста, но бе наказан през юни след ново нарушение на правилника. В резултат на това той може да пропусне Игрите в Токио догодина. Лайлс, който заедно с Коулмън беше част от щафетата на САЩ, която спечели златото на 4х100 м на Световното през 2019, каза, че потенциална забрана за 24-годишния му съотборник може да нарани шансовете им на Олимпиадата в японската столица.

Просто се надяваш за малко повече отговорност. Боли, защото искаме да отидем в Токио и се целим в световния рекорд“, сподели Лайлс за BBC. 23-годишният състезател преди каза пред американските медии, че отношенията му с Коулмън не са много добри, но не иска да види сънародникът му наказан. Три пропуска при осведомяване местонахождението или неразположението на уговорения час, всичките в рамките на 12-месечен период, могат да доведат до наказание от едва или две години.

Не пожелаваш на никого да пропуска тестове. Това е най-бързият начин за инцидентно наказание. Системата за местонахождение е доста лесна за мен. Мисля, че имаше два случая, в които пропуснах тестове – веднъж по тяхна вина, веднъж по моя. Те се случиха в напълно различни години и оттогава насам не съм пропускал тестове. Ако си пропуснал един, определено трябва да си намериш човек, който да следи за това“, посъветва за финал Лайлс. /БГНЕС

DW.COM