Спорт

Маркес пропуска Гран При на Чехия след втората операция на ръката

Световният шампион в MotoGP Марк Маркес ще пропусне неделното Гран При на Чехия, след като претърпя втора операция на счупената си дясна ръка, като ще бъде заместен от тестовия пилот Щефан Брадъл за състезанието, потвърдиха от тима му Репсол Хонда.

Маркес няма да участва в Гран При на Чехия този уикенд.

Испанецът се подложи на нова интервенция в понеделник, за да замени увредената титаниева платка, след като счупи дясната си ръка на 19 юли в откриващото състезание от сезона в Кралския клас в Херес. Отборът заяви, че 27-годишният пилот, който направи опит да се завърне за второто състезание в испанския град, но се оттегли без квалификации, ще остане в болницата в Барселона за 48 часа, преди да бъде изписан.

След героично завръщане само четири дни след операцията в Херес, Марк Маркес ще пропусне състезанието в Бърно, като Щефан Брадъл ще се присъедини към Алекс Маркес. След претърпяната втора операция…Маркес и ХРК взеха решение, че световният шампион няма да кара в Чехия в опит да се възстанови напълно. На негово място ще се включи Щефан Брадъл“, се казва в изявление на Хонда.

Брадъл завърши на три пъти в топ 10 в Бърно от седемте си старта в Кралския клас и само веднъж не влезе в точките, добавиха от тима. Чешкото състезание се провежда в Бърно, като френският пилот на Петронас Ямаха Фабио Куартараро се цели в трета поредна победа от началото на кампанията. /БГНЕС

DW.COM