Спорт

НБА цели завършване на сезона на 12 октомври

Националната баскетболна асоциация (НБА) цели датата 12 октомври като последната възможна дата за завършване на сезон 2019-20, който е преустановен от средата на март поради пандемията от коронавирус, предаде ESPN.

НБА иска редовният сезон и плейофите да завършат на 12 октомври.

Според информацията, която е базирана на неназовани източници, 12 октомври е обсъжданата крайна дата за последният двубой от финалите на НБА, като предложението ще бъде гласувано от Борда на лигата в четвъртък. Финалите в лигата традиционно приключват в средата на юни. И НБА, и Асоциацията на играчите все още продължават да дискутират детайли по формата при завръщане, се добавя в публикацията.

НБА бе първата северноамерканска лига, която прекъсна сезона си поради коронакризата, след като центърът на Юта Джаз Руди Гобер тества положително за новия коронавирус в средата на март. Миналият месец НБА заяви, че е в разговори с компанията Уолт Дисни относно рестартиране на кампанията на Дисни Уърлд във Флорида в края на юли.

Според плана двубоите ще се проведат в ESPN Wide World of Sports Complex, който е извън курорта Орландо и разполага с хотели и три зали, като ще позволи на лигата да ограничи външно излагане. /БГНЕС

DW.COM