Спорт

Нова Зеландия триумфира за 18-и пореден път с Бледислоу Къп

Нова Зеландия не остави шансове на Австралия и спечели за 18-и пореден сезон Бледислоу Къп, разгромявайки младия тим на „озитата“ с 43-5.

Новозеландците защитиха трофея си от миналата година.

След победа с 27-7 в Оукланд, която бе последвана от напрегнато равенство 16-16 в Уелингтън, те постигнаха целта си в Сидни, постигайки най-голямата си победа над Австралия, при един оставащ мач до края на серията. Ричи Мо‘унга завърши с 23 точки, за да донесе триумфа на наставника Йън Фостър, който подобно на колегата си от отсрещната страна Дейв Рени води за първи път отбора в турнира.

Срещата между новозеландци и австралийци бе първа от „Трите нации“, включваща и Аржентина – името бе променено от Ръгби Чемпиъншип, след оттеглянето на световния шампион Южна Африка. Пред 25 000 зрители на „АНЗ Стейдиъм“, Австралия имаше късмета да изостава само с 0-26 на почивката, а оттам за Рени и момчетата му нямаше връщане назад.

За първи път от 2009-а насам Нова Зеландия спечели Бледислоу Къп на австралийска земя, като се реваншираха за загубата си от тях в последния им мач, игран в Австралия – в Пърт, с 26-47. /БГНЕС

DW.COM