Спорт

Панталеев осигури на България медал от Световното по бокс

Радослав Пантелеев се класира за полуфиналите на Световното първенство по бокс в Русия.

За първи път от 10 години насам мъжкият ни бокс спечели медал от Световно първенство. Взе го Радослав Панталеев, който в категория до 91 килограма на шампионата в Екатеринбург си гарантира минимум бронз. На четвъртфиналите Радо победи категорично Ерисланди Савон с 5-0 съдийски гласа. Кубинецът е бронзов медалист от Олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016.

Панталеев влезе в мача изключително уверено. Още в първия рунд той натисна съперника си и започна да работи много добре с удари в тялото. В края на частта от носа на българина потече кръв, но това не го разколеба. Дори напротив – Радо започна да играе още по-агресивно и до края не остави никакво съмнение в превъзходството си. Така на полуфиналите в петък следобед Панталеев ще се срещне с руснака Муслим Гаджимагумедов.

Междувременно стана ясно, че треньорският ни щаб е подал контестация срещу резултата от мача на Даниел Асенов. По-рано днес Асенов отпадна на 1/4-финалите на шампионата. В битка от категория до 52 килограма нашият бе победен от олимпийския шампион от Рио де Жанейро 2016 Шахобидин Зоиров (Узбекистан). Според Българската федерация по бокс българинът е бил видимо по-добрият боксьор в първите два рунда и е бил ощетен от крайния резултат 5-0 в полза на Зоиров. /БГНЕС

DW.COM