Спорт

Пейтриътс потвърдиха привличането на Нютън

Ню Ингланд Пейтриътс финализира привличането на ветерана Кам Нютън, съобщиха от тима от НФЛ.

Кам Нютън ще подсили “патриотите” за новия сезон в НФЛ.

ESPN излезе с информация миналия месец, че бившият „Най-полезен играч“ е постигнал съгласие за едногодишен договор с „патриотите“, след като шесткратният носител на Супербоул – куотърбекът Том Брейди, премина в Тампа Бей. Нютън прекара девет сезона с екипа на Каролина Пантърс, извеждайки тима до спора за титлата на Супербоул 50, където съставът отстъпи на Денвър Бронкос.

„Пантерите“ го освободиха през март. „Ню Ингланд Пейтриътс официално обявява привличането на ветерана Кам Нютън“, се казва в изявление на Патс. Нютън, първи избор в Драфта през 2011, се подложи на операция на стъпалото през декември, след като травма го ограничи до два двубоя през 2019. Официалният сайт на НФЛ заяви, че сделката може да заработи на Нютън 75 млн. долара.

31-годишният американски футболист държи рекорда за най-много ръшинг тъчдауни от куотърбек в една кампания с 14 през 2011. Той е и единственият играч в НФЛ, който има поне шест сезона с 3000 или повече подаващи ярда и 500 или повече ръшинг ярда в кариерата. /БГНЕС

DW.COM