Спорт

Ривърс се раздели с Клипърс след седем години

Старши треньорът на Ел Ей Клипърс Док Ривърс се раздели с организацията след провала в плейофите на НБА тази година, потвърди самият той.

Ривърс води седем години Клипърс, но така и не успя да класира отбора на финал в Западната конференция.

В изявление в Туитър, Ривърс заяви, че няма да води повече тима от Калифорния. „Благодаря ви, Клипърс, за това, че ми позволихте да бъда ваш треньор и за цялата ви подкрепа, помагайки ми да направя тази организация печелеща. Когато поех тази работа, целите ми бяха да направя тази баскетболна програма печелеща, дестинация за свободни агенти и да донеса шампионски пръстен на организацията. Докато успях да изпълня повечето от зададените цели, няма да успея да осъществя всички“, написа Ривърс.

Напускането му идва след агонизиращата загуба на „ножиците“ в полуфиналите на Западната конференция от Денвър Нъгетс след аванс от 3-1 в серията. 58-годишният специалист се присъедини към Клипърс от Бостън Селтикс през 2013. Въпреки че отборът бе постоянен участник в плейофите, Ривърс така и не успя да ги изведе до финал на конференцията. Шест от плейофните кампании под ръководството на треньора приключиха със загуби в първи кръг.

Въпреки това Ривърс настоява, че Клипърс, които таяха големи надежди за достигане на финала в НБА тази година след привличането на Кауай Ленърд през 2019, са близо до така мечтания сблъсък за титлата. „Въпреки че това беше разочароващ край на нашия сезон, вие сте близо и знам на какво е способен този отбор – какво може да постигне с вашата подкрепа“, се обърна той към феновете. „Благодаря на всички играчи, треньори и персонал за помощта. Преди всичко, благодаря на феновете. Преминахме през много и съм признателен за престоя си тук“, завърши Ривърс. /БГНЕС

DW.COM