Спорт

УЕФА ще оборудва „Васил Левски“ с ВАР в баражите за Евро 2020

В официално писмо до Българския футболен съюз ръководството на Европейската футболна централа потвърди готовността си да вземе всички необходими мерки, за да може националният стадион „Васил Левски“ да бъде оборудван със системата ВАР за предстоящите плейофи за Евро 2020.

 

България ще приеме Унгария пред собствена публика на 26 март в бараж за Евро 2020.

Лично отговорникът за видео асистент реферите към УЕФА Алесандро Ардуино увери, че няма да има абсолютно никакъв проблем модерната технология да бъде използвана за двубоя между България и Унгария на 26 март и подчерта, че въвеждането на ВАР в баражите е отговорност на УЕФА. Той също така категорично отхвърли възможността полуфиналният сблъсък и евентуалният финал да не се играят на заявения за целта стадион „Васил Левски“.

Междувременно, президентът на ФИФА Джани Инфантино официално поздрави Михаил Касабов за встъпването му в длъжност като временно изпълняващ президент на Българския футболен съюз. В обръщението на ръководителя на Световната футболна централа се казва следното:

Скъпи господин президент, скъпи Михаил,

Бих желал да отправя най-искрените си поздравления и пожелания за успех по повод номинацията на изпълнителния комитет на БФС Вие да поемете функциите на временен президент.

Вашите познания, лидерски качества и опит със сигурност ще повлияят на развитието на красивата игра в страната. Можете да разчитате на личната ми подкрепа и тази на ФИФА, за да постигнете целите си. Вратите на ФИФА са отворени за Вас винаги, когато имате желание да дискутирате спорта и неговото управление.

Още веднъж желая на Вас и екипа Ви късмет и успех с предстоящите предизвикателства.

Футболно Ваш,

Джани Инфантино”. /БГНЕС

DW.COM