Спорт

Френска триатлонистка получи топлинен удар на състезание в Токио

Касандр Бюгран не издържа на горещото и влажно време в Токио.

Френската триатлонистка Касандр Бюгран е била приета в болница, след като е получила топлинен удар по време на състезание в Токио, съобщава японската новинарска агенция Киодо. Горещото и влажно време в столицата на Япония принуди организаторите да съкратят дистанцията за бягане наполовина на 5 километра, но въпреки това Бюгран не е издържала на жегата и е припаднала по време на надпреварата.

Инцидентът с Бюгран за пореден път повдигна темата за сериозните притеснения на организатори и състезатели за горещото време в Токио през август, когато следващата година ще се проведат Летните олимпийски игри там. Състезанието по триатлон е било именно част от редица тестови състезания като част от подготовката на организаторите за най-голямото спортно събитие в света следващото лято. Температурите обаче са минали 35 градуса по време на триатлона и Бюгран е получила топлинен удар на трасето за бягане.

Някои медицински организации в Топки вече предупредиха, че има опасност по време на Олимпиадата да се стигне до смъртен случай, заради изключително голямото физическо натоварване при толкова високи температури, като най-опасната за здравето на спортистите дисциплина е лекоатлетическият маратон.

Физическите проблеми на Бюгран не бяха единственият проблем от състезанието по триатлон, след като организаторите дисквалифицираха финиширалите на първите две места състезателки Джес Лиърмонт и Джорджиа Тейлър-Браун, тъй като британките пресякоха финиш линията, хванати за ръце, което нарушава правилата на Международната федерация по триатлон. По този начин победата отиде при състезателката от Бермуда Флора Дъфи. /БГНЕС

София
1°
fog
humidity: 75%
H 1 • L 1
6°
Tue
3°
Wed
5°
Thu
7°
Fri
Weather from OpenWeatherMap

DW.COM