Спорт

Хиндлиян: Божков може да спаси Левски и с по-малко вложени средства

Феновете на Левски отказват да заемат страна в противопоставянето между държавата и собственика на “сините” Васил Божков. Това увери председателят на Националния клуб на привържениците на Левски Степан Хиндлиян след среща между феновете, която се проведе в клуба на бул. Тодор Александров 23.

Хиндлиян отново подчерта, че НКП продължава да държи принципна позиция и по тази причина няма да заема конкретна страна. Той призова боса на “сините” да докаже, че наистина има желание да помогне на клуба и за това не е нужно да поставя ултиматуми пред привържениците, въпреки своите проблеми с „Национална лотария“. Хиндлиян все пак призна, че организираните фенове са демократична структура и е в реда на нещата да имат различни мнения. Скоро ще бъде оповестена обща позиция и това ще се случи, след като представителите информират феновете.

“Левски ще го има винаги, имало го и ще го има винаги. Тънката разлика е да се прави ние кои сме и кой защитаваме. Който я разбира разликата е добре, но който не я, за негова сметка е. Много е трудно да се излезе от ситуацията и да не бъдем забъркани в историята. Против волята сме принудени да участваме в нещо, което не желаем. Нас ни интересува единствено Левски. Дали сме зад Божков или не сме, това е принципен въпрос. Няма да се откажем от това. Не сме еднодневки и не сме събирачи на лайкове. В социалните мрежи е пълно с хора, които са готови да излязат на протест”, каза Хиндлиян. Той припомни, че Божков е един от най-богатите българи и ако има желание да спаси работещ проект, ще го стори, дори и да дава по-малко пари.

“Левски сега работи нормално и това бе потвърдено от Павел Колев. Ние заставаме зад бизнес проблемите на собственика и влизаме в матрицата на политическите зависимости. Тънката разлика е, че Левски работи нормално, стабилизиран е и има обявен собственик. Той не е парашутист за разлика от останалите. В същото време той има бизнес проблеми. Ако застанем твърдо зад него, значи какво подкрепяме? Неговият бизнес интерес, а не Левски – има тънка разлика”, допълни Хиндлиян. /БГНЕС

DW.COM