Спорт

Хорхе Меси: Ла Лига греши, Меси може да си тръгне от Барселона

Бащата и агент на Лионел Меси – Хорхе, отправи остро писмо към ръководството на Ла Лига, в която заявява, че от там очевидно са се объркали, когато са заявили, че клаузата в договора на аржентинеца, която гласи, че той може да си тръгне без пари от “Ноу Камп”, е невалидна.

Изглежда все по-малко вероятно Меси да остане в Барселона.

Миналата седмица от Ла Лига застанаха на страната на Барселона в спора между двете страни и обявиха, че всеки, който иска да вземе Меси, трябва да плати клаузата за разтрогване на договора на стойност 700 милиона евро. Меси и представителите му се позовават на друга клауза, според която той може да прекрати договора си без неустойка до една седмица след края на сезон 2019/20.

“Ръководството на Ла Лига очевидно не е безпристрастно и защитава интересите на клубовете. Не знам какъв договор са анализирали от Ла Лига, но са допуснали очевидна грешка”, се казва в писмото на Хорхе Меси. Той цитира клауза 8.2.3.6, според която клаузата от 700 милиона евро няма да бъде валидна, ако играчът иска да прекрати контракта си в края на сезон 2019/20. “Очевидно е, че в този случай клаузата за 700 милиона евро не важи”, допълва Хорхе Меси.

Това писмо от бащата на Меси категорично отхвърля появилите се по-рано днес слухове, че в крайна сметка шесткратният носител на Златната топка е решил да остане при каталунците. По всичко изглежда, че спорът между двете страни се задълбочава и ще трябва да бъде разрешен от съда. /БГНЕС

DW.COM