Международна, Свят

Байдън бърка името на Тръмп, президентът му се подиграва

Американският президент Доналд Тръмп в понеделник се подигра на противника си Джо Байдън, че е забравил името му и го е нарекъл “Джордж” само седмица преди изборите.

74-годишният Тръмп често обвинява 77-годишния Байдън, че е сенилен, докато двамата кандидати се борят преди гласуването на 3 ноември.

Навикът на Джо Байдън към словесни гафове се появи отново в неделя вечерта, когато се напъваше да си спомни името на Тръмп, докато се обръщаше към виртуален концерт по телевизионната връзка.

На два пъти той нарече опонента си „Джордж“ – може би препратка към един от президентите Буш.

„Още четири години Джордж, ъ-ъ, Джордж, ъ-ъ, той – и ще се озовем в положение, че ако Тръмп бъде избран, ще бъдем в различен свят“, каза Байдън, седнал до съпругата си Джил.

Тръмп се опита да обрисува Байдън като психически негоден за работа и президентът светкавично реагира с удоволствие.

“Джо Байдън ме нарече Джордж вчера. Не можа да си спомни името ми”, написа радостно Тръмп в Туитър. „Картелът на фалшивите новини работи извънредно, за да го прикрие!“

Байдън, който ще бъде най-възрастният президент в историята, ако бъде избран, ожесточено отвърна на твърденията на Тръмп за психичното му здраве, като каза, че те са тактика за отвличане на вниманието от вършеното от заемащия поста президент./БГНЕС

DW.COM