Международна, Свят

Борис Джонсън иска да отслабне, но няма да става веган

Британският премиер Борис Джонсън каза, че иска да отслабне през 2020 г., но няма да бъде веган, защото това означава да се откаже от сиренето.

В интервю за Би Би Си британският премиер заяви, че макар да иска да отслабне тази година, той няма да участва във Veganuary, годишна кампания, насърчаваща хората да се придържат към растителна диета за първия месец на година, защото това „изисква толкова концентрация“.
Джонсън сваля „шапката си на вегани, които могат да се справят с нея, които успяват да избегнат всички невегански продукти“. В същото време той смята, че избягването на животински продукти е „престъпление срещу любителите на сиренето“.
Преди премиерът е заявявал, че иска да свали част от теглото си, което натрупа по време на кампанията си през 2019 г. да оглави Консервативната партия, последвана от бърза кампания за предсрочни парламентарни избори.
През 2019 г. се съобщаваше, че партньорът на Джонсън, Кари Саймъндс, известна природозащитничка, го е подложила на по-здравословна диета. Вестник „Дейли мейл“ съобщи миналия май, че Саймъндс също така е убедила Джонсън да опита веганска диета. Си Ен Ен попита „Дауниг Стрийт“10 за коментар, но към момента на публикуването отговор не беше получен.
Според уебсайта на кампанията Veganuary над 250 000 души обещаха да опитат веганска диета по време на кампанията през 2019 г., а ресторанти и супермаркети пуснаха над 200 нови вегански продукта и менюта. /БГНЕС

DW.COM