Международна, Свят

Жители на италианска провинция с имунитет към коронавируса

Жителите на италианската провинция Ферара в региона Емилия-Романя може да са имунизирани срещу новия тип коронавирус. Това съобщи местният вестник „La Nuova Ferrara”, позовавайки се на данни за броя на заразените в провинцията хора и изявлението на комисаря по гражданска защита в региона Серджо Вентури.


“Ако погледнете случаите в провинция Ферара, можете да видите, че има няколко случая в столицата, но всички останали са регистрирани главно на границата с Болоня. По-голямата част от провинцията е спасена [от коронавирус ] “, заяви комисар Вентури.
Според вестника, във Ферара от началото на епидемията само 307 души са се заразили с коронавирус. В същото време регионът Емилия-Романя, в чийто предели влиза малката провинция е на второ място в Италия по брой на заразените.
Според изданието Вентури е предположил, че макар причините за това явление все още да не са ясни, вероятно имунитетът срещу коронавируса сред местните жители може да бъде свързан с талъсамията (наследствено заболяване на кръвта) или маларията, разпространени в провинцията. /БГНЕС

DW.COM