Международна, Свят

Расте броят на жертвите на наводненията в Китай

Увеличава се броят на загиналите в големите наводнения в Китай, съобщава Евронюз. Загинали са най-малко 61 души в централните и южните райони на страната.

Министерството за борба с бедствията обяви, че напълно са били разрушени 9300 домове. Засегната е земеделска земя с площ 3.71 милиона хектара, като преките материални щети се оценяват на почти 2 милиарда щатски долара.

Китай обяви, че повече от 4300 души са били спасени от наводненията, които засегнаха обширен район, простиращ се от югоизточната провинция Гуандун до югозападния център Чунцин по горното течение на река Яндзъ.

През лятото Китай често страда от суша в северните части на страната и наводнения на юг. Според властите тази година валежите на север са били дори по-малко от обичайните ниски стойности./БГНЕС

София
20°
thunderstorm with light rain
humidity: 82%
wind: 2m/s ENE
H 21 • L 20
23°
Tue
23°
Wed
25°
Thu
21°
Fri
Weather from OpenWeatherMap

DW.COM

избор на редактора

14-метрова метална арка от велосипеди, дело на художника Ксавие Минер, се издига в историческия център на Брюксел. Произведението на изкуството е в чест на 106-то издание на колоездачната обиколка на Франция, която ще стартира на 6 юли от Брюксел