България, Общество

АПИ: Западната дъга е в гаранция, неизправностите ще бъдат отстранени

Участъкът от Западната дъга на Софийския околовръстен път е в гаранция и при констатиране на проблеми по настилката те се отстраняват от изпълнителя за негова сметка. На обекта се извършва постоянен мониторинг. Това отговориха от агенция „Пътна инфраструктура“, след като на 13 януари Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики разкри пред БГНЕС какви са неуредиците и абсурдите на пуснатия през 2016 г. в експлоатация път от и към Европа.

В писмения си отговор от АПИ посочват, че през октомври 2020 г. са констатирани дефекти по пътното покритие и от изпълнителя е изискано да предприеме необходимите действия, които ще бъдат извършени при подходящи метеорологични условия.

„Предстои и обновяване на пътната маркировка, част от която е компрометирана от интензивния трафик“, уверяват от там и добавят, че повредените при пътнотранспортни произшествия пътни знаци и ограничителни системи се подменят, но част от знаците се премахват от недобросъвестни граждани. И дават пример с това, че през октомври са поставили 9 знака, които вече ги няма.

По отношение на отводняването на пътя, от АПИ заявяват, че то е изпълнено по проект и функционира в съответствие с него.

„По-бавното оттичане на дъждовните води при проливни дъждове е в рамките на допустимото“, твърдят в писмото си от агенцията./БГНЕС

DW.COM